Sposób przygotowania:
Skrzydełka w sosie z warzywami i pieczarkami
Skrzydełka umyć, osuszyć i poprzecinać w zgięciach. Najcieńsze końcówki odłożyć i wykorzystać np. do ugotowania wywaru. Na patelni lub w szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić skrzydełka i podsmażyć. Gdy skrzydełka się smażą obrać cebulę i marchew, umyć i pokroić. Cebulę w grubą kostkę a marchew w plasterki. Cukinię umyć i pokroić w półplasterki. Pieczarki oczyścić przekroić na pół i pokroić w półplasterki ale nie za cienko. Gdy skrzydełka są podsmażone dodać cebulę, marchew i pieczarki, chwilę smażyć i podlać rosołem. Dodać przyprawy i dusić pod przykryciem prawie do miękkości. Następnie dodać pokrojoną cukinię i jeszcze chwilę dusić aż cukinia zmięknie. W razie potrzeby doprawić. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos. Zagotować i gotowe skrzydełka podawać np. z ryżem.