Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Skrzydełka w ziołach prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne i chrupiące skrzydełka. Smaczna i efektowna potrawa, idealna na spotkania ze znajomymi.

Skrzydełka w ziołach prowansalskich

Składniki:

Skrzydełka w ziołach prowansalskich

 

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w ziołach prowansalskich
Skrzydełka myjemy i oczyszczamy, Następnie przyrządzamy marynatę. Do miski dodajemy miód, musztardę, ostrą paprykę, olej, zioła prowansalskie, sól i pieprz oraz pokrojoną w cienkie plastry cebulę. Mieszamy aż będzie jednolita. Następnie wcieramy ją w skrzydełka, okładając przy tym cebulą. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wkładamy do wysokiego, żaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 40 minut aż się zarumieni. Podajemy z sałatką lub ryżem.