Sposób przygotowania:
Skrzydełka z papryką i pomidorami
Mięso gotujemy do godziny we wrzątku po czym wyciągamy i osuszamy i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Skrzydełka solimy, posypujemy papryką w proszku i pieprzem przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na tłuszczu który został ze smażenia podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek.
Jak cebula będzie zeszklona dodajemy pokrojoną paprykę , pomidory w puszce i liście laurowe. Całość chwilę dusimy, aby sos się ładnie połączył i dodajemy wodę, powstałym sosem zalewamy mięso.
Całość wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. godziny.
Jak cebula będzie zeszklona dodajemy pokrojoną paprykę , pomidory w puszce i liście laurowe. Całość chwilę dusimy, aby sos się ładnie połączył i dodajemy wodę, powstałym sosem zalewamy mięso.
Całość wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. godziny.
anemon