aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Skrzydełka z papryką i pomidorami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszne danie mięsne, polecam z pomidorami i papryką skrzydełka smakują wyśmienicie! Można podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówkami.

Skrzydełka z papryką i pomidorami

Składniki:

Skrzydełka z papryką i pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z papryką i pomidorami
Mięso gotujemy do godziny we wrzątku po czym wyciągamy i osuszamy i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Skrzydełka solimy, posypujemy papryką w proszku i pieprzem przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na tłuszczu który został ze smażenia podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek.

Jak cebula będzie zeszklona dodajemy pokrojoną paprykę , pomidory w puszce i liście laurowe. Całość chwilę dusimy, aby sos się ładnie połączył i dodajemy wodę, powstałym sosem zalewamy mięso.

Całość wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. godziny.