Sposób przygotowania:
Skrzydełka zapiekane na ryżu
Skrzydełka z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Suchy ryż wysypujemy na blachę. Na ryżu układamy natarte skrzydełka z kurczaka.
Do niewielkiego garnka wlewamy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, margarynę oraz przyprawy. Całość rozpuszczamy na wolnym ogniu, co chwilę mieszając. Tak przygotowaną zalewą zalewamy skrzydełka ułożone na ryżu. Blachę ze skrzydełkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy około 1,5 godziny. Czas pieczenia może być krótszy lub dłuższy w zależności od piekarnika.
Do niewielkiego garnka wlewamy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, margarynę oraz przyprawy. Całość rozpuszczamy na wolnym ogniu, co chwilę mieszając. Tak przygotowaną zalewą zalewamy skrzydełka ułożone na ryżu. Blachę ze skrzydełkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy około 1,5 godziny. Czas pieczenia może być krótszy lub dłuższy w zależności od piekarnika.