monika1980113

monika1980113

Kucharz
[Przepisów: 16]

Śląski przysmak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne i szybkie danie do obiadu

Śląski przysmak

Składniki:

Śląski przysmak

 

  • 1 kg kapusty
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 duża cebula
  • olej,sól i pieprz
  • ewentualnie skwarki
  • rosół z kostki

 

Sposób przygotowania:

Śląski przysmak
Kapuste drobno poszatkować,przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem lub rosołem z kostki i gotować bez przekrycia do miękkości odcisnąć.Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i ugotować osolonej wodzie i odcedzić.Cebulę posiekać i udusić na oleju.Wymieszać razem z ziemniakami,kapustą i cebulą,doprawić do smaku,a jeśli ktoś lubi można jeszcze okrasić skwarkami.