Śląskie hekele

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobra pasta na kanapki

Śląskie hekele

Składniki:

Śląskie hekele

 

  • makrela wędzona 2
  • jajka 5
  • cebulka 1
  • majonez
  • sól lub wegeta pieprz

Sposób przygotowania:

Śląskie hekele
Przepis mojej mamy śląska pasta na kanapke bardzo ją lubię. makrelę obieramy z ości na talerz jajka gotujemy na twardo i albo drobniutko kroimy w kosteczke lub także mielimy w maszynce cebulke kroimy w drobniutkją kosteczkę całość przyprawiamy dodajemy tyle majonezu żeby powstała pasta.Wiem że są przepisy ze hekele robi sie ze sledzia i np niektóry dodaja ogórek kiszony ale ja podaje taki przepis jaki robiła moja mama babcie itd.NA RAZIE MAM TYLKO DWA PRZEPISY jeden śląski bo jestem ze śląska drugi góralski bo mam męża górala i w górach mieszkamy

Tagi:

jajko jajka