malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Śledź pod jabłkową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lubię śledzie podana na każdy sposób. Te mają świetny smak aromatyczny. w sam raz na jeden kęs.

Śledź pod jabłkową pierzynką

Składniki:

Śledź pod jabłkową pierzynką

 

  • 1/2 kg płatów śledziowych solonych,
  • 2 jabłka,
  • 2 cebula białe,
  • 1 cebula czerwona,
  • 5 łyżek majonezu,
  • łyżeczka drobno posiekanego kopru,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Śledź pod jabłkową pierzynką
Płaty śledziowe moczymy przez godzinę w zimnej wodzie. Następnie dokładnie odsączamy na papierowych ręcznikach. Kroimy w kawałki i układamy na półmisku. Cebule kroimy w kostkę. Jabłko też kroimy w małą kostkę. Mieszamy cebulę z jabłkami. Dodajemy koper. Mieszamy i dodajemy pieprz. Doprawiamy majonezem. Mieszamy dokładnie. Porcje farszu wykładamy na śledzie. Dekorujemy i chłodzimy.