Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Śledź w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Marynowane filety śledziowe w śmietanie wymieszanej z majonezem, z dodatkiem cebuli, jabłka i ogórka kiszonego.

Śledź w śmietanie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledź w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Śledź w śmietanie
Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli. Do cebuli z jabłkiem dodać śmietanę, majonez, trochę soli morskiej i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Z filetów usunąć skórę. Rybę pokroić w kostkę dowolnej wielkości. Ogórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórka i rybę dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli i pieprzu. Odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".
Śledź w śmietanie
Pokrojona cebula i starte obrane jabłko przełożone do miski.
Śledź w śmietanie
Śmietana majonez i przyprawy dodane do cebuli z jabłkiem.
Śledź w śmietanie
Starty ogórek dodany razem z pokrojoną rybą do pozostałych składników.