Sposób przygotowania:
Śledzie Eli na śmietanowej kołderce
Grzyby zalać ciepłą wodą,moczyć 2 godziny i gotować przez 30 minut w wodzie z moczenia. Grzyby pokroić w paski.Ogórki i cebulę drobno posiekać.Odłożyć po 1 łyżeczce cebuli i ogórka.Kilka gałązek koperku odłożyć do dekoracji,resztę posiekać.Płaty sledziowe umyć,zalać zimną wodą,wymoczyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Płaty smarować odrobiną wasabi,rozłożyć paski podgrzybków,zwinąć jak rolmopsy i spiąć wykałaczkami.Wymieszać śmietanę z resztą wasabi,koperku,cebuli,ogórka i doprawić solą do smaku.Śledzie ułożyć na śmietanie,posypać odłożoną cebulką i ogórkiem.Całość udekorować gałązkami koperku.Smacznego!
Natala1210
basaii