Sposób przygotowania:
Śledzie kaszubskie Ewy
Śledziki wyjąć, usunąć końcówki, pokroić na pół. Cebule obrać i pokroić na ćwierć plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i dusić do miękkości.
Następnie dodać koncentrat wymieszany z 2 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru, paprykę, sól i pieprz. Dodać koncentrat do uduszonej cebulki i razem chwile przesmażyć na małym ogniu.
Następnie przestudzić. Śledzie układać na przemian z cebulką na talerzu, i odstawić na jakąś godzinę minimum.
Następnie dodać koncentrat wymieszany z 2 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru, paprykę, sól i pieprz. Dodać koncentrat do uduszonej cebulki i razem chwile przesmażyć na małym ogniu.
Następnie przestudzić. Śledzie układać na przemian z cebulką na talerzu, i odstawić na jakąś godzinę minimum.