Sposób przygotowania:
Śledzie po kaszubsku
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy je przez ok. 3-4 godzin, zmieniając wodę ze 3 razy. Nastepnie należy odsączyć i pokroić śledzie na kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu. Ogórki pokroić w kostkę.
Przełożyć składniki sosu do rondla, dodać przyprawy i gotować na bardzo wolnym ogniu, przez kilka minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wystudzony sos, wymieszać z pokrojonymi śledziami, odstawić do lodówki na całą noc.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu. Ogórki pokroić w kostkę.
Przełożyć składniki sosu do rondla, dodać przyprawy i gotować na bardzo wolnym ogniu, przez kilka minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wystudzony sos, wymieszać z pokrojonymi śledziami, odstawić do lodówki na całą noc.