Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Śledzie marynowane z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczne śledzie zalane zalewą i marynowane z cebulę, podawane z dodatkiem śmietany. To dobry pomysł na przekąskę.

Śledzie marynowane z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledzie marynowane z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Śledzie marynowane z cebulą
Śledzie kroimy na kawałki. Wkładamy do miski, zalewamy wodą i zostawiamy na pół godziny. Robimy zalewę - gotujemy wodę z octem, cukrem i przyprawami. Zostawiamy do przestygnięcia. Kroimy cebulę w grube plastry.

Układamy w dużym słoiku śledzie naprzemiennie z cebulą. Zalewamy zimną zalewą i wstawiamy do lodówki na całą dobę.

Tuż przed podaniem dodajemy jeszcze do słoika dwie łyżki śmietany.
Śledzie marynowane z cebulą
Śledzie kroimy na kawałki i moczymy w wodzie
Śledzie marynowane z cebulą
Przygotowujemy zalewę z wody, octu i przypraw
Śledzie marynowane z cebulą
Przed podaniem dodajemy jeszcze dwie łyżki śmietany

Tagi:

ryby śledzie