Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Śledzie z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Śledzie podane z duszonymi grzybami i cebulką idealnie nadają się jako przystawka podczas różnego rodzaju uroczystości.

Śledzie z grzybami

Składniki:

Śledzie z grzybami

zalewa

pozostałe składniki

  • matiasy 10 płatów
  • cebula 60 dkg
  • grzyby suszone 1 garść
  • majeranek 1-2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • sól

Sposób przygotowania:

Śledzie z grzybami
Śledzie moczymy w wodzie przez godzinę, a następnie kroimy w paski. Robimy zalewę z podanych składników, gotujemy ją i studzimy. Zalewamy śledzie.

Grzyby moczymy, a następnie kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzany olej. Gdy się zeszkli, dodajemy grzyby i majeranek, solimy. Dusimy do miękkości.

Mieszamy śledzie z cebulą i grzybami. Odstawiamy do lodówki na 1 dzień.

Tagi:

ryby śledzie