Sposób przygotowania:
Śledzie z grzybami
Śledzie moczymy w wodzie przez godzinę, a następnie kroimy w paski. Robimy zalewę z podanych składników, gotujemy ją i studzimy. Zalewamy śledzie.
Grzyby moczymy, a następnie kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzany olej. Gdy się zeszkli, dodajemy grzyby i majeranek, solimy. Dusimy do miękkości.
Mieszamy śledzie z cebulą i grzybami. Odstawiamy do lodówki na 1 dzień.
Grzyby moczymy, a następnie kroimy w paski. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzany olej. Gdy się zeszkli, dodajemy grzyby i majeranek, solimy. Dusimy do miękkości.
Mieszamy śledzie z cebulą i grzybami. Odstawiamy do lodówki na 1 dzień.