Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Śledzie po flamandzku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śledzie nie tylko na piątek, czy Wigilię, ale na każdy dzień

Śledzie po flamandzku

Składniki:

Śledzie po flamandzku

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po flamandzku
Śledzie dobrze wymoczyć, oczyścić z ości, obrać ze skóry, wypłukać, podzielić na połówki. Cebulę obrać, opłukać, poszatkować, ugotować. Połówki śledzia układać w słoiku przekładając cebulą. Wino zagotować z cukrem i przyprawami, ostudzić. Do ostudzonego wcisnąć sok z cytryny, dodać oliwę , posiekaną pietruszkę, wymieszać, zalać śledzie, postawić w chłodnym miejscu. Spożywać następnego dnia.

Tagi:

śledzie