Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Śledzie po japońsku 2

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Zalewę zagotować i ostudzić. Śledzie pokroić w paseczki,

Śledzie po japońsku 2

Składniki:

Śledzie po japońsku 2

 

  • 1/2 kg filetów śledziowych solonych
  • majonez
  • puszka groszku zielonego
  • 2 pory (białe części)zalewa:
  • 1,5 szkl wody
  • 1 szkl. octu
  • 1 szkl. cukru
  • 4 szt. ziela ang.
  • 1 listek laurowy

Sposób przygotowania:

Śledzie po japońsku 2
Zalewę zagotować i ostudzić. Śledzie pokroić w paseczki, włożyć do zimnej zalewy na 8-12 godz. Po tym czasie śledzie odcedzić, dodać groszek, pokrojone w półksiężyce pory, majonez.
Wszystko delikatnie wymieszać, spożywać po 2-4 godz.