gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Śledzie w śmietanie z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane śledzie w śmietanie z koperkiem podaję z ziemniakami (gotowanymi w łupinach) na obiad jako danie główne.

Śledzie w śmietanie z koperkiem

Składniki:

Śledzie w śmietanie z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie z koperkiem

ETAP 1:

Śledzie w śmietanie z koperkiem
Wymoczone śledzie kroimy w kostkę, przekładamy do miski.

Śledzie solone moczymy w wodzie ok 1 godziny. Następnie kroimy je w kostkę i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Śledzie w śmietanie z koperkiem
Do śledzi dodajemy pokrojoną drobno cebulę i posiekany koperek.

Cebulę obieramy i drobno kroimy, a koperek płuczemy i drobno siekamy.

ETAP 3:

Śledzie w śmietanie z koperkiem
Do śledzi, cebuli i koperku dodajemy kwaśną śmietanę oraz pieprz do smaku.

Do składników dodajemy kwaśną śmietanę oraz pieprz do smaku. Mieszamy. Śledzie w śmietanie z koperkiem wykładamy na talerz, na liście sałaty. Podajemy z ziemniakami gotowanymi w łupinach.