luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Śledzie w oleju

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tym razem śledzie z cebulka i ogórkami kiszonymi.

Śledzie w oleju

Składniki:

Śledzie w oleju

 

  • 1 paczka śledzi (matjasy)
  • 1 duża cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 szklanka oleju
  • 1 łyżeczka sambal oelek (pasta z chilli)

Sposób przygotowania:

Śledzie w oleju
Sledzie pokroic na 3 cm. kawalki i zalac zimna woda. Odstawic na 1 godzine. Po tym czasie ulozyc warstwe sledzi w pojemniku, wylozyc pokrojona w krazki cebule, pokrojone w kostke ogorki i zalac olejem wymieszanym z pasta chilli. Czynnosc powtarzamy , az zabraknie nam skladnikow.

Tagi:

śledzie