kwiatek67

kwiatek67

Kucharz
[Przepisów: 12]

Śledzie w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie dobrze umyć i osuszyć, pokroić na drobne,niewielkie kawałeczki.Cebulę bardzo drobno posiekać.Jabłka obrać, pokroić w małą kosteczkę.

Śledzie w śmietanie

Składniki:

Śledzie w śmietanie

 

  • cebule,3 winne jabłka,sok z pół cytryny, 2 łyżki posiekanego szczypiorku (choć niekoniecznie), sól,pieprz.

Sposób przygotowania:

Śledzie w śmietanie
Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny i szczypiorkiem,doprawić solą i pieprzem.Śledzie wymieszać z cebulą i jabłkami,polać sosem śmietanowym.Włożyć do lodówki tak na 15 min.,potem można zajadać się ze smakiem.