katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Śledzie w smietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przekąska śledziowa......

Śledzie w smietanie

Składniki:

Śledzie w smietanie

 

  • 5 sztuk płatów śledziowych
  • 1-1,5 szklanki gęsta śmietana
  • 5-6 sztuk ogórki kiszone
  • 1 sztuka cebula

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie w smietanie
Śledzie jeśli słone moczymy, kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy lekko octem, oprószamy pieprzem. Odstawiamy. Ogórki kroimy w paski, albo ścieramy na dużych oczkach tarki. Można odcisnąć z z nadmiaru soku, albo osączyć na sicie. Cebulę kroimy w piórka. Ogórki i cebulę mieszamy ze śmietaną, można doprawić do smaku. Dodajemy też do śmietany przygotowane śledzie.Ostrożnie mieszamy. Wykładamy do salaterek, miseczek. Można odstawić naok1godz by smaki się połączyły.