Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie chrzanowo-żurawinowym
Śledzie obieram ze skóry, i kroję w kostkę. Marchew z groszkiem odcedzam z zalewy, przyprawiam solą, pieprzem i rozmarynem, mieszam. Obraną cebulę i korniszony kroję w drobną kosteczkę. Chrzan przekładam do miski , dodaję 2 łyżki majonezu ( Babuni) i mieszam. W pucharkach układam warstwy , na spód daję łyżkę marchewki i groszku, następnie cebulka i śledzie, na to wykładam część sosu chrzanowego, następnie ogórki, marchew z groszkiem i na górę śledzie, wierzch polewam sosem i dekoruję.
2milutka
zbysiowa
Dziękuję pięknie;) Zrobię dużooo na Święta, wyszło przepysznie;)
Cukiereczek13
zbysiowa
Ja pierwszy raz Cukiereczku, lubię eksperymenty, wyszło pysznie;)
monikaT83
zbysiowa
Moniczko, po pierwsze dziękuję:) Kochana my się cały czas uczymy, i nie bądź taka skromna, też masz fajne przepisy, i ładne zdjęcia, czyściutkie, mnie się podobają:) Lecę na Twoje spaghetti:))
evita0007
zbysiowa
Ewunia dziękuję, i zapraszam, zrobię na poczekaniu:))
-Natka-
zbysiowa
Dziękuję Natko:))