Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie curry
1. Śledzie namoczyć przez godzinę w połowie mleka, następnie mleko wylać, wlać drugą połowę i moczyć kolejną godzinę. Wymoczone ryby dokładnie przepłukać. Pokroić na kawałki i wrzucić do miski
2. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i odsączoną z zalewy kukurydzę. Śmietanę, curry i majonez dokładnie wymieszać w osobnym naczyniu. Doprawić solą i pieprzem, sos wlać do śledzi. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na noc do lodówki, by smaki się przegryzły.
Smacznego!
2. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i odsączoną z zalewy kukurydzę. Śmietanę, curry i majonez dokładnie wymieszać w osobnym naczyniu. Doprawić solą i pieprzem, sos wlać do śledzi. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na noc do lodówki, by smaki się przegryzły.
Smacznego!