Sposób przygotowania:
Śledzie z curry.
Śledzie namoczyć ok. 2 godziny wcześniej (czas zależy od tego, jak słone śledzie kupimy).
Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Podobnie w kosteczkę kroić ogórki konserwowe a groszek osączyć z zalewy.
Wymieszać majonez z jogurtem, curry i pieprzem.
Śledzie kroić w paseczki ok. 1,5 cm. Wymieszać wszystkie składniki z sosem curry i odstawić do lodówki, najlepiej na 2-3 dni.
Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Podobnie w kosteczkę kroić ogórki konserwowe a groszek osączyć z zalewy.
Wymieszać majonez z jogurtem, curry i pieprzem.
Śledzie kroić w paseczki ok. 1,5 cm. Wymieszać wszystkie składniki z sosem curry i odstawić do lodówki, najlepiej na 2-3 dni.
dusia30