paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Śledzie w curry

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny przepis na śledzie w sosie ze śmietaną francuską, majonezem oraz ogórkiem kiszonym i cebulą.

Śledzie w curry

Składniki:

Śledzie w curry

 

  • 0,5 kg śledzie
  • 1 cebula
  • 4 łyżki musztarda francuska
  • 2 łyżki musztarda delikatesowa
  • 5 łyżek majonez
  • 1 łyżka curry
  • 2 ogórki kiszone smak

Sposób przygotowania:

Śledzie w curry
Śledzie namoczyć w zimnej wodzie, można zostawić na noc, wypłukać i pokroić w małe kawałki. Cebulę obrać i drobno pokroić , ogórki kiszone również. Cebulę sparzyć wrzątkiem. Wymieszać musztardę francuską, delikatesową oraz majonez i przyprawę curry. Dodać cebule i ogórki, wymieszać. Na koniec włożyć pokrojone śledzie i wymieszać.

Tagi:

śledzie