Sposób przygotowania:
Śledzie z czerwoną kapustąETAP 1
Cebulę kroimy w kostkę i delikatnie rumienimy na oleju. Między czasie kapustę cienko kroimy.
ETAP 2
Pokrojoną dodajemy do zrumienionej cebuli. Całość podlewamy winem i dusimy około 15 minut do miękkości. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.
W trakcie duszenia kapustę doprawiamy do smaku miodem, solą, pieprzem i papryką.
Miękką kapustę zdejmujemy z ognia i łączymy z octem.
Dodatek octu uwypukli piękny kolor kapusty. Tak przygotowaną studzimy.
ETAP 3
Między czasie filety śledziowe odsączamy na papierowym ręczniku.
ETAP 4
Odsączone kroimy pod skosem na mniejsze części. Śliwki kalifornijskie kroimy w kostkę lub paseczki
ETAP 5
Zimną kapustę łączymy z majonezem. Tak przygotowaną z kolei łączymy ze śledziami i śliwkami.
Śledzie wykładamy na półmisek i podajemy. Przed podaniem dekorujemy zieleniną.
SylaUla
gusia1000