Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Śledzie z koperkiem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjne śledzie z dodatkiem koperku wniosą świeżość na Wasz świąteczny stół

Śledzie z koperkiem 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie z koperkiem 2

 

  • 2 płaty śledziowe (ok 200g),
  • 1 mała cebula,
  • 50ml oleju,
  • 2 łyżki posiekanego drobno koperku,
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie z koperkiem 2
Płaty śledziowe przygotowujemy wcześniej, moczymy je zmieniając wodę co godzinę. Koperek drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Po wyjęciu z wody filety osuszamy papierowymi ręcznikami. Następnie kroimy je w paseczki. Śledzie układamy w misce. Posypujemy je pokrojoną cebulką. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i nakrywamy koperkiem. Zalewamy olejem i mieszamy. Odstawiamy do przegryzienia na co najmniej 12 godzin. Przed podaniem posypać możemy je odrobiną świeżego koperku. Sprawdzą się na świątecznym stole. Świetnie smakują ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :)
Śledzie z koperkiem 2
Po wyjęciu z wody filety osuszamy papierowymi ręcznikami. Następnie kroimy je w paseczki.
Śledzie z koperkiem 2
Koperek drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę.
Śledzie z koperkiem 2
Śledzie układamy w misce. Posypujemy je pokrojoną cebulką.
Śledzie z koperkiem 2
Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i nakrywamy koperkiem.