Sposób przygotowania:
Śledzie z marchewką i żurawiną
Filety śledziowe płuczemy w zimnej wodzie dwa razy .
Filety śledziowe zalewamy zimną wodą wlewamy ocet i dodajemy liście i ziele angielskie .
Tak zamoczone śledzie zostawiamy na całą noc.
Cebulę obieramy przecinamy na pół i kroimy w plasterki.
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce.
Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę którą szklimy, dodajemy marchewkę mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy gorczycę, dodajemy pozostałe przyprawy i koncentrat pomidorowy.
Cały czas mieszamy wlewamy trochę wody. Warzywa trochę dusimy, odstawiamy aby wystygły.
Filety śledziowe odsączamy z wody kroimy w ukośne paseczki dodajemy do zimnych warzyw mieszamy.
Śledzie przekładamy do miski albo słoika i wkładamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
Filety śledziowe zalewamy zimną wodą wlewamy ocet i dodajemy liście i ziele angielskie .
Tak zamoczone śledzie zostawiamy na całą noc.
Cebulę obieramy przecinamy na pół i kroimy w plasterki.
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce.
Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę którą szklimy, dodajemy marchewkę mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy gorczycę, dodajemy pozostałe przyprawy i koncentrat pomidorowy.
Cały czas mieszamy wlewamy trochę wody. Warzywa trochę dusimy, odstawiamy aby wystygły.
Filety śledziowe odsączamy z wody kroimy w ukośne paseczki dodajemy do zimnych warzyw mieszamy.
Śledzie przekładamy do miski albo słoika i wkładamy do lodówki aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
gusia1000