Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Śledzie z żurawiną i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Przepyszne śledzie, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Dodatek papryki i żurawiny sprawia, że wspaniale smakują.

Śledzie z żurawiną i papryką

Składniki:

Śledzie z żurawiną i papryką

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z żurawiną i papryką
Śledzie moczymy kilka godzin- w zależności jakie słone lubimy. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, drobno kroimy i sparzamy, skrapiamy ją olejem. Żurawinę zalewamy gorocą wodą na ok. 5-10 minut. Odcedzamy.

Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na małą kostkę.Śledzie przekładamy do słoika i dodajemy do nich cebulę, paprykę i żurawinę. Doprawiamy pieprzem.

Zalewamy olejem i odstawiamy na jeden dzień, aby śledzie się „przegryzły”. 

Tagi:

papryka