Sposób przygotowania:
Śledzie z cynamonem i śliwką
Filety śledziowe płuczemy w zimnej wodzie zalewamy zimną wodą wlewamy ocet i odstawiamy najlepiej na całą noc.
Cebulę obieramy przecinamy na pół kroimy w plasterki.
Śliwki i morele kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę dusimy dodajemy przyprawy majeranek,cynamon i curry mieszamy i chwilę szklimy.
Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy śliwki ,morele i żurawinę chwilę podgrzewamy .
Odstawiamy aby cebula przestygła.
Filety śledziowe odsączamy i kroimy w ukośne paseczki .
Do zimnej cebuli dodajemy pokrojone śledzie mieszamy.
Śledzie przekładamy do słoika i wkładamy do lodówki na całą noc aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
Cebulę obieramy przecinamy na pół kroimy w plasterki.
Śliwki i morele kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę dusimy dodajemy przyprawy majeranek,cynamon i curry mieszamy i chwilę szklimy.
Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy śliwki ,morele i żurawinę chwilę podgrzewamy .
Odstawiamy aby cebula przestygła.
Filety śledziowe odsączamy i kroimy w ukośne paseczki .
Do zimnej cebuli dodajemy pokrojone śledzie mieszamy.
Śledzie przekładamy do słoika i wkładamy do lodówki na całą noc aby smaki się przegryzły.
POLECAM!!!
gusia1000