Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Śledzie z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Inny pomysł na śledzia, dla amatorów mocniejszego smaku.

Śledzie z musztardą

Składniki:

Śledzie z musztardą

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z musztardą
Wymoczone śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Robimy sos, ucierając musztardę z żółtkami i octem, doprawiamy solą i pieprzem cayenne, powoli ciągle ucierając dodajemy olej. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki i cebulę.Mieszamy dokładnie.
Śledzie wyjmujemy z mleka, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia, zalewamy sosem musztardowym, odstawiamy do lodówki. Najlepsze na drugi dzień, gdy składniki dobrze się "przegryzą".

Tagi:

śledzie