iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Smażone śledzie w zalewie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Smażony śledzik w occie - nie ma nic lepszego. Ten smak , kruche mięsko , po prostu pycha . Takie słoiczki robi co jakiś czas i wstawiamy do lodówki zajadamy nie tylko w poście.

Smażone śledzie w zalewie

Składniki:

Smażone śledzie w zalewie

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone śledzie w zalewie
Zaczynamy od nastawienia zalewy . Cebule obieramy i kroimy w piórka .Wszystkie składniki mieszamy w garnku i zagotowujemy.Oczyszczone śledzie myjemy osuszamy , solimy z każdej strony. Obtaczamy w mące następnie w roztrzepanym jajku i na koniec obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane śledzie smażymy na złoto na oleju. Usmażone układamy na ręczniku papierowym. Ryby układamy w słoikach i zalewamy ciepłą zalewa . Zakręcamy i odstawiamy.