Sposób przygotowania:
Śledzie z porem i jabłkiem
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2-3 godziny, następnie osuszamy je i kroimy na kawałki.
Jabłko ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy do śledzi i skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy również oczyszczonego i pokrojonego na plasterki pora.
W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawiamy pieprzem.
Dodajemy sos do śledzi, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc, a najlepiej na całą dobę.
Jabłko ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy do śledzi i skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy również oczyszczonego i pokrojonego na plasterki pora.
W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawiamy pieprzem.
Dodajemy sos do śledzi, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc, a najlepiej na całą dobę.