Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 945]

Śledzie z porem i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne śledzie z dodatkiem pora oraz jabłka startego na tarce, z sosem ze śmietany i jogurtu naturalnego.

Śledzie z porem i jabłkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledzie z porem i jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z porem i jabłkiem
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2-3 godziny, następnie osuszamy je i kroimy na kawałki.

Jabłko ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy do śledzi i skrapiamy sokiem z cytryny.

Dodajemy również oczyszczonego i pokrojonego na plasterki pora.

W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawiamy pieprzem.

Dodajemy sos do śledzi, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na noc, a najlepiej na całą dobę.
Śledzie z porem i jabłkiem
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2-3 godziny, następnie osuszamy je i kroimy na kawałki.
Śledzie z porem i jabłkiem
Jabłko ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy do śledzi i skrapiamy sokiem z cytryny.
Śledzie z porem i jabłkiem
Dodajemy również oczyszczonego i pokrojonego na plasterki pora.
Śledzie z porem i jabłkiem
W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawiamy pieprzem.