Sposób przygotowania:
Śledzie z porem w sosie curry
Najpierw pozbawiamy śledzie nadmiaru soli-zalewamy je mlekiem i odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie lekko przepłukujemy je wodą. Śledzie kroimy w małe kawałki i przekładamy do miski.
Por oraz szczypiorek myjemy i osuszamy. Por kroimy w cienkie krążki i przelewamy na sicie gorącą wodą, dokładnie odsączamy i dodajemy do śledzi.
Szczypiorek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy.
W miseczce mieszamy razem śmietanę, majonez, musztardę i odsączone kapary, mieszamy.
Dodajemy sos do śledzi i mieszamy razem. Jeśli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowe śledzie odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby "przegryzły się "smaki.
Smacznego.
Po tym czasie lekko przepłukujemy je wodą. Śledzie kroimy w małe kawałki i przekładamy do miski.
Por oraz szczypiorek myjemy i osuszamy. Por kroimy w cienkie krążki i przelewamy na sicie gorącą wodą, dokładnie odsączamy i dodajemy do śledzi.
Szczypiorek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy.
W miseczce mieszamy razem śmietanę, majonez, musztardę i odsączone kapary, mieszamy.
Dodajemy sos do śledzi i mieszamy razem. Jeśli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowe śledzie odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby "przegryzły się "smaki.
Smacznego.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje