Sposób przygotowania:
Śledzie z rodzynkami Mniam!
-ok 2-3 godzin wcześniej matiasy pociąć na kawałki (każdy filet wzdłuż i potem co 4cm w poprzek ), i te kawałki, namoczyć w ok 1l. przegotowanej zimnej wody z octem, lub cytryną. -cebule pokroić na pól, a potem w półokręgi (o grubości ok 0.5 cm) -zeszklić na oleju -dodać do gorącej cebuli koncentrat, pozostawić na małym ogniu ok 1 min. -po zestawieniu z ognia dodać mód, sól, pieprz -dodać osączone matiasy, wymieszać przełożyć do słoików, zostawić na min. 1 dzień w chłodnym miejscu
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
CEBULA MA BYC ZIMNZ A DOPIRRP PO TYM CZASIE DODOC MATJASY KTORE WCALE NIE MOCZYMY
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
yola
Gość