Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 225]

Wędzony Matias w Ziołowej Marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, nadaje się na każdą okazję ! o wyjątkowym aromacie.

Wędzony  Matias  w  Ziołowej  Marynacie

Składniki:

Wędzony Matias w Ziołowej Marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Wędzony Matias w Ziołowej Marynacie
► Przygotować zalewę : cebulę pokroić w plasterki, podzielić na dwie części, jedną podsmażyć na patelni na złoto i / odstawić /. Do ¾ szklanki oleju dodać sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, całosć dodać do podsmażonej ostudzonej cebulki / zmieszać odstawić /. ► Przygotować mieszankę ziołową : pokruszyć listek laurowy, dodać majeranek, gałkę muszkatołową, pieprz, paprykę i owoce jałowca / wymieszać składniki /. Po namoczeniu się śledźi. / Marynowanie /. ► Pierwszą warstwę wyłożyć : surową cebulą, posypać mieszanką ziół, pomiędzy warstwy włożyć drugi listek laurowy i polać olejem. Następnie wyłozyć następną warstwę i powtórzyć czynność. ► Zamarynowanego matiasa odstawić do lodówki żeby zioła mogły oddać aromat rybie.