Sposób przygotowania:
Śledzie z koncentratem pomidorowym
Śledzie płuczemy do momentu aż nie będą już słone.Cebulkę kroimy na drobne pół talarki i smażymy ją na kolor złoty. Następnie dodajemy do cebulki cukier i jeszcze chwileczkę smażymy.Następnie dodajemy ocet,koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.Mieszamy i przykrywamy pokrywką ponieważ musimy chwilkę to poddusić.Na koniec smażenia dodajemy gorczycę i zdejmujemy z kuchenki, studzimy. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i układamy warstwowo w naczyniu lub garnku : śledzie , sos aż do skończenia się naszych śledzi i sosu. Następnie zakręcamy naczynie lub garnek folią i wstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin., w takiej formie śledzie można przetrzymywać nawet do 2 tygodni.
nieuchwytna
Wypróbuję na święta ;)