monnissia1990

monnissia1990

Kucharz
[Przepisów: 19]

Śledzik pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śledzik na kazda okazje :)

Śledzik pod pierzynką

Składniki:

Śledzik pod pierzynką

 

  • 5 filetów śledziowych ala matias
  • 4 buraczki
  • 4 jajka
  • 30 dag żółtego sera
  • 3 średnie ogórki kiszone
  • 1 duża cebula
  • majonez
  • sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

Śledzik pod pierzynką
1. Śledzia na moczyc w wodzie (długosc moczenia zależy od zasolenia słedzia) . Buraczki ugotowac do w mundurkach. jajka ugotowac na twardo .
2. Śledzia odsaczyc i pokroic w paseczki .jajkazetrzec na tarce na dużych oczkach, Buraczki wystudzic , obrac i zetrzec na tarce z duzymi oczkami . Ser zetrzec na tarce na duzyc oczkach. ogórki pokroic w drobna kosteczke i odsaczyc. cebule pokroic w drobna kostke.
3.przygotowanie: układac wszystkie składniki warstwo :śledz - jajka - buraczek- cebula - ogorek - ser - majonez. (mozna doprawic sola i pieprzem )
Smacznego!