Sposób przygotowania:
Śledzik pod pierzynką
1. Śledzia na moczyc w wodzie (długosc moczenia zależy od zasolenia słedzia) . Buraczki ugotowac do w mundurkach. jajka ugotowac na twardo .
2. Śledzia odsaczyc i pokroic w paseczki .jajkazetrzec na tarce na dużych oczkach, Buraczki wystudzic , obrac i zetrzec na tarce z duzymi oczkami . Ser zetrzec na tarce na duzyc oczkach. ogórki pokroic w drobna kosteczke i odsaczyc. cebule pokroic w drobna kostke.
3.przygotowanie: układac wszystkie składniki warstwo :śledz - jajka - buraczek- cebula - ogorek - ser - majonez. (mozna doprawic sola i pieprzem )
Smacznego!
2. Śledzia odsaczyc i pokroic w paseczki .jajkazetrzec na tarce na dużych oczkach, Buraczki wystudzic , obrac i zetrzec na tarce z duzymi oczkami . Ser zetrzec na tarce na duzyc oczkach. ogórki pokroic w drobna kosteczke i odsaczyc. cebule pokroic w drobna kostke.
3.przygotowanie: układac wszystkie składniki warstwo :śledz - jajka - buraczek- cebula - ogorek - ser - majonez. (mozna doprawic sola i pieprzem )
Smacznego!