mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Śledziowa z fasolką i krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka świetnie nadaje się do potraw grillowanych .

Śledziowa z fasolką i krewetkami

Składniki:

Śledziowa z fasolką i krewetkami

 

  • matiasy 5 sztuk
  • fasolka szparagowa 40 dag
  • krewetki 10 dag
  • cebula czerwona 1 sztuka
  • ocet winny 3 łyżki
  • oliwa 3 łyżki
  • koperek 1/2 pęczek
  • natka pietruszki 1/2 pęczek
  • sałata kilka liści
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Śledziowa z fasolką i krewetkami
Fasolkę oczyszczamy, kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Osączone śledzie kroimy w kostkę, cebulę w krążki. Zioła siekamy, krewetki osączamy z zalewy. Liście sałaty myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze. Łączymy ze sobą wszystkie składniki i mieszamy. Ocet mieszamy z oleje, doprawiamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Podajemy. Smacznego!