ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Śledziowe ślimaczki na imprezę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała zakąska na imprezy i bardzo smaczna przekąska dla miłośników śledzi.

Śledziowe ślimaczki na imprezę Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledziowe ślimaczki na imprezę

 

Sposób przygotowania:

Śledziowe ślimaczki na imprezę
Cebulę kroimy w dość grube talarki, zalewamy je wodą, dodajemy liście laurowe, ocet (tyle aby woda była dość kwaśna -w zasadzie ilość tego octu zależy od indywidualnych preferencji)) i ziele angielskie, solimy, dodajemy pieprzu i gotujemy aż staną się miękkie. Wyciągamy, studzimy. Ze śledzi ściągamy skórę. Na każdym płacie śledziowym układamy po kawałku ogórka konserwowego, papryki oraz cebuli. Śledzia zawijamy, spinamy wykałaczką. Zawinięte koreczki ustawiamy w półmisku do którego wlewamy wodę z octem która została po obgotowaniu cebuli. Sprawi to że śledziki będą smaczne i wilgotne przez długi czas stania na stole.
Śledziowe ślimaczki na imprezę
Zamiast czerwonej cebuli można użyć oczywiście popularnej żółtej.
Śledziowe ślimaczki na imprezę
Nie zapomnijmy o zdjęciu skórki z naszych śledzi.
Śledziowe ślimaczki na imprezę
Papryka i ogórek konserwowy wzbogacą smak naszych śledzi.
Śledziowe ślimaczki na imprezę
Na śledziu układamy dodatki i zwijamy wszystko w rulonik.