SUPERPRZEPIS

Śledziowy tatar Eli

         
ocena: 4/5 głosów: 7
Śledziowy tatar Eli

Tatar ze śledzia z pomidorem,podany na listkach szpinaku.

Składniki:

Śledziowy tatar Eli

 

  • 3 wymoczone płaty śledziowe
  • 1 duży pomidor
  • 1 cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta cukru pudru
  • pieprz
  • sól w razie potrzeby
  • listki szpinaku baby

Sposób przygotowania:

Śledziowy tatar Eli
Pomidora sparzyć,obrać ze skórki i usunąć pestki.Płaty śledziowe i pomidor pokroić w kostkę.Cebulę i natkę pietruszki posiekać.Do miseczki włożyć pomidory,śledzie,natkę i cebulę.Dodać sok z cytryny,olej,cukier,pieprz i wymieszać.W razie potrzeby dosolić.W miseczce rozłożyć listki szpinaku,wyłożyć tatar i udekorować natką pietruszki.Smacznego!