Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Ślimaczki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ślimaczki to szybka i smaczna przekąska

Ślimaczki

Składniki:

Ślimaczki

 

  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • 16 sztuk suszonych śliwek bez pestek
  • odrobina oleju
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Ślimaczki
Śliwki namoczyć w zimnej,przegotowanej wodzie na około 1/2 godziny.Odsączyć.Plastry wędzonego boczku przekroić na połówki(w poprzek).Każdym kawałkiem boczku owinąć śliwkę,spiąć wykałaczką.Żaroodporne naczynie wysmarować olejem.Układać ślimaczki i zapiekać w nagrzanym piekarniku około 5-10 minut,aż boczek leciutko się zrumieni.Najsmaczniejsze są ze świeżym,chrupiącym pieczywem.

Tagi:

śliwki beza bezy