Sposób przygotowania:
Ślimaczki łososiowe z sezamemETAP 1:
![Ślimaczki łososiowe z sezamem Ślimaczki łososiowe z sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/slimaczki-lososiowe-z-sezamem-392252.jpg)
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć. Na rozłożonym płacie ciasta ułożyć równomiernie kawałki wędzonego łososia. Następnie ciasto zwinąć ciasno w roladę i pokroić ją w centymetrowe plastry. Ułożyć poziomo na blaszce.
ETAP 2:
Następnie plasterki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać z góry i z boków sezamem. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni i piec ok. 20 minut aż do uzyskania pięknego , złocistego koloru. W przepisie podana jest podwójna porcja. Z jednego rulonika ciasta francuskiego otrzymamy 9 szt.