szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Ślimaczki łososiowe z sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo szybka w przygotowaniu przekąska. Ładnie się prezentuje, najlepiej smakuje na ciepło, wtedy aromat łososia jest intensywniejszy.

Ślimaczki łososiowe z sezamem

Składniki:

Ślimaczki łososiowe z sezamem

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki łososiowe z sezamem

ETAP 1:

Ślimaczki łososiowe z sezamem
Pokrojoną roladę układamy poziomo na blaszce

Gotowe ciasto francuskie rozwinąć. Na rozłożonym płacie ciasta ułożyć równomiernie kawałki wędzonego łososia. Następnie ciasto zwinąć ciasno w roladę i pokroić ją w centymetrowe plastry. Ułożyć poziomo na blaszce.

ETAP 2:

Następnie plasterki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać z góry i z boków sezamem. Rozgrzać piekarnik do 170 stopni i piec ok. 20 minut aż do uzyskania pięknego , złocistego koloru. W przepisie podana jest podwójna porcja. Z jednego rulonika ciasta francuskiego otrzymamy 9 szt.