smerfetka79

smerfetka79

Kucharz
[Przepisów: 1]

Ślimaczki na Euro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mistrzostw w pełni, ale trzeba coś jeść- możemy przygotować na kilka godzin przed meczem, a później cieszyć się smakiem:))

Ślimaczki na Euro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki na Euro

 

  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody lekko gazowanej
  • 1 jajo
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • 0,5kg mąki (jeśli ciasto będzie za rzadkie dodać mąki jeśli za gęste dodać wody)
  • 100g pomidorów suszonych
  • mały pęczek szczypiorku
  • 15 dag szynki
  • Opakowanie serków topionych biało-czerwonych

 

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki na Euro
Sposób przygotowania: Z mąki,jaja, płynów, oleju i szczypty soli przygotować ciasto naleśnikowe. Smażyć cienkie naleśniki. Na przestudzone naleśniki nakładać naprzemiennie warstwy poszczególnych składników (zaczynając od brzegu posmarować fragment serkiem z pomidorami, następie serkiem śmietankowym i tak do kolejnego brzegu). Później na przygotowane naleśniki nakładać na zmianę warstwę szynki, szczypiorku, pomidorów. Zwinąć w rulon. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Przed podaniem kroimy na centymetrowe plasterki i układamy na talerzu.
Ślimaczki na Euro
Smażąc naleśniki, pamiętajmy aby wylewać ciasto na rozgrzaną patelnię
Ślimaczki na Euro
Na każdy naleśnik, nakładamy porcję odpowiednich składników
Ślimaczki na Euro
Jeśli chcemy zastąpić czymś szynkę, proponuję łososia wędzonego
Ślimaczki na Euro
Gotowe, odstawiamy do lodówki- dlatego warto przygotować je kilka godzin wcześniej

Tagi:

ciasto szynka