Sposób przygotowania:
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Tak samo kroimy plasterki szynki. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy starty serem. Na ser dajemy szynkę i pieczarki. Zwijamy w rulon i wkładamy go do lodówki na kilka minut, by ciasto się schłodziło.
Następnie rulon kroimy na 1-1,5 cm plastry, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach około 15-20 minut.
Podajemy od razu po upieczeniu.
Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy starty serem. Na ser dajemy szynkę i pieczarki. Zwijamy w rulon i wkładamy go do lodówki na kilka minut, by ciasto się schłodziło.
Następnie rulon kroimy na 1-1,5 cm plastry, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach około 15-20 minut.
Podajemy od razu po upieczeniu.









zbysiowa
BozenaMatuszczyk
cherry