Sposób przygotowania:
Flaki wołowe na rosole
Użyłam flaki wołowe krojone obgotowane - do garnka wlać wywar, wsypać flaki, startą marchewkę, liście laurowe, ziele angielskie i gotować na średnim ogniu z 30 minut.
Na suchą patelnię wsypać mąkę, mieszać z 2 minuty na średnim ogniu, dodać masło i wymieszać do złotego koloru zasmażki.
Wsypać do wywaru przyprawę do flaków, wsypać dodatkowo majeranek, zasmażkę, wymieszać i jeszcze gotować na mniejszym ogniu z 3 minuty co jakiś czas zamieszać.
Na suchą patelnię wsypać mąkę, mieszać z 2 minuty na średnim ogniu, dodać masło i wymieszać do złotego koloru zasmażki.
Wsypać do wywaru przyprawę do flaków, wsypać dodatkowo majeranek, zasmażkę, wymieszać i jeszcze gotować na mniejszym ogniu z 3 minuty co jakiś czas zamieszać.