Sposób przygotowania:
Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem
Rozwijamy arkusz ciasta i kroimy je poprzecznie na pół, każdą z nich cienko smarujemy serkiem. Z jednej strony zostawiamy trochę miejsca, by można było skleić brzegi ciasta.
Oprószamy pieprzem i układamy kawałki łososia oraz pokrojonego w cienkie paski ogórka. Posypujemy koperkiem.
Zwijamy ciasto w ciasne rulony i kroimy je w plastry. Układamy ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem i smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
Oprószamy pieprzem i układamy kawałki łososia oraz pokrojonego w cienkie paski ogórka. Posypujemy koperkiem.
Zwijamy ciasto w ciasne rulony i kroimy je w plastry. Układamy ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem i smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.