Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Książka Kucharska: 18 pomysłów na ciasto francuskie

Ciastka francuskie z pieczarkami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wytrawne rożki z ciasta francuskiego, wypełnione smażonymi na maśle pieczarkami z cebulką i natką pietruszki oraz słoną feta. Idealna przekąska podczas pikniku lub drugie śniadanie.

Ciastka francuskie z pieczarkami i fetą

Składniki:

Ciastka francuskie z pieczarkami i fetą

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z pieczarkami i fetą

ETAP 1:

Ciastka francuskie z pieczarkami i feta

Obraną cebulę oraz pieczarki pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu. W miedzy czasie dołożyć natkę pietruszki, farsz doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.

ETAP 2:

Ciastka francuskie z pieczarkami i feta

Ciasto francuskie pokroić na 6 lub 8 kwadratów. Na każdy ułożyć łyżkę farszu.

ETAP 3:

Ciastka francuskie z pieczarkami i feta

Złożyć ciastko w trójkąt, skleić. Brzegi docisnąć widelcem. Jajko roztrzepać, posmarować każde ciastko, posypać sezamem. Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.