Sposób przygotowania:
Ślimaczki z lasagne
Kapustę zetrzeć / poszatkować bardzo drobno w malakserze albo ręcznie. Pokroić w drobną kosteczkę szynkę i cebulę. 10 dkg żółtego sera zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Na oleju podsmażyć szynkę i cebulę dodać kapustę i pieprz, zioła prowansalskie, curry. Dusić pod przykryciem około 5 - 10 minut. Zdjąć z ognia patelnię i dodać śmietanę i 10 dkg sera żółtego bardzo drobno startego, zamieszać i doprawić pozostałymi przyprawami - farsz ma mieć wyrazisty smak. Makaron ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu płatów makaronu, na każdym z nich rozłożyć farsz i zrulować. Ruloniki układamy pionowo, jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym i wlewamy bulion - po boku naczynia, aby się ruloniki nie rozwinęły. Posypujemy je drugą połową sera żółtego i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 225*C i pieczemy około 25 do 30 minut. SMACZNEGO!