Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna szybka przekąska dla całej rodziny bądź kolacja .. u nas dzisiaj było nietypowo ale smacznie :) Polecam :))

Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1-2 łyżki ketchupu
  • 1 czubata łyżka pikantnego sosu meksykańskiego
  • 50 g sera mozzarella w bloku
  • 3 drobiowe parówki cienkie
  • czarnuszka

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką
Ser trzemy na tarce na małych oczkach. Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy ketchupem a następnie sosem. Na całej powierzchni rozsypujemy ser,. Na dłuższym boku układamy paróweczki jedna koło drugiej i zwijamy ciasno w roladę. Roladę kroimy na około 15 krążków, przekładamy krążki na blaszkę jako ślimaczki i oprószamy czarnuszką. Pieczmy w nagrzanym o 200 stopni piekarniku przez około 17 minut - do zarumienienia.
Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką
Etap 1 ciasto rozwijamy i smarujemy ketchupem i sosem
Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką
Etap 2 na całej powierzchni ciasta rozsypujemy ser
Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką
Etap 3 na dłuższym boku układamy kiełbaski lub parówki i zwijamy
Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką
Etap 4 kroimy roladę w ślimaki i oprószamy je czarnuszką - pieczemy