edzia1973r

edzia1973r

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Ślimaki z polędwicy wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybkie,pieczone mięsko na obiad

Ślimaki z polędwicy wieprzowej

Składniki:

Ślimaki z polędwicy wieprzowej

 

  • 1 polędwicę wieprzową
  • 1 cebula
  • 3 plastry wędzonego boczku
  • sól ,pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej do posmarowania
  • 1 długa wykałaczka
  • rękaw do pieczenia
  • ser do posypania ,dowolny ,jaki lubimy

 

Sposób przygotowania:

Ślimaki z polędwicy wieprzowej
Polędwicę delikatnie rozbić tłuczkiem na cienki trójkąt,przekroić wzdłuż ,każdą połówkę przyprawić przyprawami natrzeć olejem,złożyć wzdłuż i zwinąć w ślimaczki .Następnie nabić je na wykałaczkę i włożyć do rękawa. Piec w temp.150 -17o stopni ok .0,5 godz. Na koniec pieczenia posypać serem i chwilę zapiec.

Tagi:

sery zioła ser