grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 239]

Śliwki pod kokosowo-migdałową kruszonką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owoce pod kruszonką tzw. crumble tym razem ze śliwkami. Kruszonka z dodatkiem mąki migdałowej, wiórków kokosowych i ziarnami wanilii przepysznie łączy się z ciepłymi śliwkami.

Śliwki pod kokosowo-migdałową kruszonką

Składniki:

Śliwki pod kokosowo-migdałową kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Śliwki pod kokosowo-migdałową kruszonką

Przygotowanie crumble

Śliwki pod kokosowo-migdałową kruszonką
Crumble posypujemy 1 łyżką cukru trzcinowego.

Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od kruszonki.

Do miski wsypujemy mąkę pszenną, mąkę migdałową, wiórki kokosowe, ziarna z laski wanilii oraz szczyptę soli.

Dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę. Masło rozcieramy z mąką, aż powstanie kruszonka.

Na dno foremki wykładamy pokrojone śliwki na ćwiartki.

Na owoce wysypujemy przygotowaną kruszonkę.

Pieczenie crumble

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.

Crumble pieczemy ok. 35-40 minut.